ZOEKSITE DOOR TE TYPEN (ESC OM TE SLUITEN)

Overslaan naar inhoud

FAQ

Veelgestelde vragen

WAAROM IN EEN VILLA VERBLIJVEN IN PLAATS VAN EEN HOTEL?

PRIVACY

Als je kiest voor een verblijf in een villa in plaats van een standaard hotelkamer, krijg je een verhoogd gevoel van privacy. Je bent vrij om te komen en gaan wanneer je wilt zonder je zorgen te maken over het storen van anderen. Er zijn geen tijdslimieten of regels en je kunt een nachtelijke duik nemen in je privézwembad of gewoon de hele nacht opblijven om naar de sterren te kijken.

GEPERSONALISEERDE SERVICE

Een toegewijd team van villapersoneel staat voor je klaar om te anticiperen op al je behoeften en je in de watten te leggen. Deze persoonlijke service is het toppunt van luxe en je kunt ervoor kiezen om maaltijden te laten bereiden door een professionele chef-kok. Of rijd rond in een luchtgekoelde auto met een professionele chauffeur of verwen jezelf met een in-house spabehandeling en ervaar traditionele genezings- en schoonheidsrituelen. Je hebt de ruimte en de mogelijkheid om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukke levensstijl.

BETAALBAAR

Villa-accommodatie is over het algemeen een voordeliger optie dan een verblijf in een hotelkamer van hetzelfde kaliber. Je hebt ook de extra stimulans om te genieten van faciliteiten zoals je eigen privézwembad en tropische tuin. Je hoeft niets te delen met anderen. Er is ruimte om te zonnebaden rond het zwembad zonder je ongevraagd verlegen of geremd te voelen. Geen 'gevecht' in de vroege ochtend voor ligbedden....

BALINESE ERVARING

Een verblijf in een villa in plaats van een hotel is een geweldige kans om de Balinese geest te ervaren. Je leert uit de eerste hand over de culturele manier van leven op het eiland, waar het verstrijken van de tijd wordt afgemeten aan een eindeloze cyclus van ceremoniële rituelen. In een paradijselijke omgeving, weg van de drukte, kun je elke dag genieten van het ontwaken met de geluiden van de natuur.

IS HET VEILIG OM TE RIJDEN IN BALI?

We raden altijd aan dat onze chauffeur je ophaalt en naar de villa brengt, omdat deze moeilijk te vinden kan zijn. Hoewel het personeel je kan helpen bij het huren van een auto als je aankomt, raden we dit niet aan als je nog niet eerder op Bali hebt gereden, omdat de verkeersregels heel anders zijn dan in het buitenland en in sommige gevallen zijn er helemaal geen regels, dus het kan een zeer stressvolle en gevaarlijke ervaring zijn. Je moet een internationaal rijbewijs hebben en meestal zijn huurauto's niet verzekerd. Als je een ongeluk krijgt, is het als buitenlander automatisch jouw schuld en wordt er van je verwacht dat je de schade of ziekenhuiskosten van beide partijen betaalt. Voor niet veel meer geld kun je een auto met airconditioning en chauffeur huren. Hij kan je meenemen op een rondrit over het eiland of je een taxi geven om boodschappen te doen of naar een restaurant te gaan. Als je op eigen gelegenheid van het vliegveld naar een hotel in het zuiden van Bali gaat voordat je naar de villa komt, ga dan naar de taxistandplaats op het vliegveld waar je vaste prijzen ziet naar bestemmingen in de buurt. Als je geen gebruik maakt van een taxi van het vliegveld, betaal je waarschijnlijk te veel.

WAT IS DE BESTE TIJD VAN HET JAAR OM TE DUIKEN IN HET NOORDEN VAN BALI?

Het droge seizoen op Bali loopt van april tot oktober: Het beste duikseizoen is van mei tot november (mei, juni, juli, september, oktober, november). De beste tijd om Mantaroggen te zien is april en mei. De beste tijd of het beste seizoen om de beroemde Mola Mola, oceanische zonnevis, te zien is van augustus tot oktober.

IS ER EEN LUCHTHAVENVERTREKBELASTING?

De vertrekbelasting is sinds 2018 inbegrepen in de ticketprijs.

WELK GELD MOET IK MEEBRENGEN?

De lokale munteenheid is de Indonesische Rupiah (IDR of Rp). Als je op Bali buitenlandse biljetten wilt wisselen, moeten deze schoon, nieuw en fris zijn. Indonesische banken en geldwisselaars accepteren geen oude of beschadigde biljetten. Je kunt ook Rupiahs opnemen met je creditcard of pinpas bij geldautomaten. Het is raadzaam om je bank of creditcardmaatschappij voor je vertrek op de hoogte te stellen van je bezoek aan Indonesië, omdat het niet ongebruikelijk is dat de bank de kaart blokkeert als ze vermoedt dat deze verduisterd is. Reischeques kunnen ook worden verzilverd bij geldwisselaars. Bali is een cashland en verkopers worden het liefst contant betaald. De meeste restaurants en grotere winkels accepteren echter creditcards.

NYEPI RELIGIEUZE DAG

Op 22 maart 2023 wordt op Bali de Dag van de Stilte gevierd. Op deze dag wordt al het verkeer op het eiland stilgelegd en worden winkels, banken, restaurants, scholen en andere instellingen gesloten en blijven de lichten uit. Toeristen zijn verplicht om op deze dag in de villa te blijven. Het personeel zorgt op deze dag voor kant-en-klare maaltijden. Er zullen geen excursies, vluchten of reisprogramma's worden uitgevoerd op deze dag. Op 23 maart 2023 zijn er verschillende festiviteiten op het eiland. Vlieg je op deze dag? Houd dan rekening met een veel langere overstaptijd vanwege extra verkeer op deze dag. Dit is een zeer religieuze ervaring, overal stilte!

HEB IK EEN VISUM NODIG VOOR BALI?

In verband met de herziening van het visumbeleid heeft de president van de Republiek Indonesië op 09 juni 2015 een herzieningsdecreet nr. 69 uitgevaardigd. De volgende landen hebben geen visum nodig om Indonesië binnen te komen voor een kort bezoek van maximaal 30 (dertig) dagen en kunnen niet worden verlengd. Lees meer: http: //www.topbali.com/indonesia-free-visa-entry/ De volgende landen hebben geen visum nodig voor Indonesië: 1. Oostenrijk 2. Bahrein 3. België 4. Canada 5. TsjechiëBelgië 4. Canada 5. Tsjechische Republiek 6. Denemarken 7. Finland 8. Frankrijk 9. Duitsland 10. Duitsland Hongarije 11. Italië 12. Japan 13. Koeweit 14. Mexico Mexico 15. Nederland 16. Nieuw-Zeeland 17. Noorwegen 18. Oman 19. Polen 20. Qatar 21. Rusland 22. Zuid-Afrika 23. Zuid-Korea 24. Spanje 25. Zweden 26. Zwitserland 27. Tiongkok 28. Verenigde Arabische Emiraten 29. Verenigd Koninkrijk 30. Verenigde Staten van Amerika Inreisvereisten voor visumvrij kort bezoek 1. Paspoort moet nog minstens 6 (zes) maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst in Indonesië 2. Een retourticket of ticket om verder te reizen naar andere landen Een retourticket of ticket om de reis naar andere landen voort te zetten 3. Bezoekers met een Visumvrij Kort Bezoek moeten een geldig paspoort hebben. Bezoekers met een visumvrij kort bezoek moeten bepaalde luchthavens en zeehavens in Indonesië binnenkomen en verlaten. Er zijn 5 luchthavens en 4 zeehavens: Vliegvelden: (1). Internationale luchthaven Kuala Namu in Medan (2). Internationale Luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta (3). Internationale Luchthaven Juanda in Surabaya (4). Internationale Luchthaven Ngurah Rai in Denpasar (5). Internationale Luchthaven Hang Nadim in Batam Zeehavens : (1). Sri Bintang Pura in Tanjung Pinang (2). Batam Center in Batam (3). Sekupang in Batam (4). Tanjung Uban in tanjung Uban

BALINEZEN WILLEN JE GELUKKIG MAKEN

Balinezen willen het je naar de zin maken ,dat wil het personeelook . Maar als je het personeel, bijvoorbeeld na het diner, niet meer nodig hebt, laat ze dan weten dat ze kunnen vertrekken. Ook als je meer privacy wilt, laat het personeel dat dan weten.

WAT MOET IK MEENEMEN NAAR BALI?

Minimaal!Wat kleding voor een tropisch klimaat, slippers, misschien wandelschoenen, zonnebrandcrème en zwemkleding. In de meeste villa's wordt voorde eerste maaltijd na aankomst gezorgd , zodat je niet meteen de hele weg af hoeft om boodschappen te doen. De meeste dingen zijn goedkoper dan in Europa, Singapore of Kuala Lumpur. We raden je daarom aan om het jezelf gemakkelijk te maken, zo min mogelijk mee te nemen, licht te reizen.

HOE ZIT HET MET MEDISCHE VOORZIENINGEN?

Bali heeft voldoende eerstehulpposten, dokters, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval je iets tegenkomt. Vraag het de villa manager of het personeel.

IS BALI VEILIG?

Bali is veilig, heel veilig. Er is weinig tot geen criminaliteit op Bali. Je kunt veilig over straat lopen, zelfs 's nachts. Haaien, slangen, schorpioenen, ratten, muizen, muggen en kakkerlakken komen van nature voor op Bali, het blijft een tropisch klimaat. Maar als je gewoon goed oplet, zijn er net als in je eigen land geen bedreigingen voor je gezondheid. Het eten op Bali in restaurants is over het algemeen goed, je zult hier geen problemen van ondervinden.

KAN IK GEMAKKELIJK GELD OPNEMEN MET EEN BANKPAS?

De munteenheid op Bali is de Rupiah. 1 Miljoen Rupiah staat gelijk aan ongeveer € 58,00 / 69 US$ / 90 AU$ (maart 2021). Je kunt bijna overal pinnen bij de vele geldautomaten. Creditcards zoals Visa en American Express kunnen ook worden gebruikt. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van je bank controleert. Vergeet niet om je bankpas/debetkaart te deblokkeren voor geldopnames in het buitenland!

HOE LANG DUURT UW VERBLIJF IN BALI?

mgBali is nog steeds vrij goedkoop. Uit eten gaan met een drankje kost nog steeds ongeveer € 7,50 (9 USD) per persoon. Een T-shirt koop je voor 2 tot 3 euro, sneakers voor ongeveer € 8. Geïmporteerde drankjes zijn daarentegen erg duur. Geïmporteerde dranken zijn daarentegen erg duur. Een redelijke fles wijn kost al gauw € 10 tot € 20 (12-24 USD), om nog maar te zwijgen van de sterkere dranken. Advies: neem je favoriete drankje mee vanaf het vliegveld van je land. Vlees, fruit en groenten zijn redelijk goedkoop.

HOE LANG DUURT DE TRANSFER VANAF DE LUCHTHAVEN?

De transfer naar het zuiden van Bali duurt ongeveer 20-30 minuten. De transfer naar het noorden van Bali duurt tussen de 2 ½ uur en 3 uur, afhankelijk van het verkeer. Je zit lang in de auto, maar de route die je neemt is het bekijken waard. Je rijdt door Bali, naarmate je het noorden nadert wordt de natuur steeds mooier en maakt de drukte van het zuiden plaats voor het rustige, ontspannen leven van Noord-Bali. Je passeert prachtige rijstvelden, maar ook uitgestrekte palmplantages, hoge bergen en prachtige meren. Vraag de chauffeur om te stoppen!

WAT IS DE BESTE REISTIJD?

Het weer op Bali is meestal prachtig. Bijna elke dag is zonnig en warm. Het meestal warme weer aan de kust wordt aangenaam getemperd door een heerlijk verkoelende zeebries. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms tot wel 95 procent in het regenseizoen. Het regenseizoen duurt ongeveer van november tot april. Noord-Bali is het droogste deel van het eiland en zelfs tijdens het regenseizoen valt de meeste regen 's nachts. Hierdoor zijn voor een goed verblijf op Bali in principe alle maanden van het jaar geschikt.

JE VAKANTIE TIJDENS COVID_19

bali algemeen
bali algemeen
Algemeen Bali
Vakantiehuizen op Bali