ZOEKSITE DOOR TE TYPEN (ESC OM TE SLUITEN)

Overslaan naar inhoud

Dingen om te doen

Dingen om te doen in de buurt

in prachtig Bali

Algemeen

Heilig apenbos

Het Sacred Monkey Forest is een van de vele door grijze langstaartmakaken bewoonde bossen op Bali en misschien wel de bekendste van de rest vanwege het beheer door de gemeenschap, de locatie en de gemakkelijke toegang. Het ligt aan de rand van het centrum van Ubud en wordt beheerd door het dorp Padangtegal. Sacred Monkey Forest is zowel een plaats voor wetenschappelijk onderzoek als een plek met spirituele en culturele aspecten, met tempels die door de lokale dorpsbewoners diep in het gebied zijn geheiligd. Het Sacred Monkey Forest heeft meer dan 700 apen en 186 verschillende boomsoorten.

Algemeen

Goa Gajah 'Olifantengrot

Goa Gajah is een van de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen van het eiland en ligt ten zuiden van het dorp Bedulu, een regio die beroemd is om zijn verzameling historische sites. Het tempelcomplex ligt op zes kilometer rijden ten zuiden van het centrum van Ubud en op een uur rijden ten noordoosten van de provinciehoofdstad Denpasar. Via een trap naar beneden ontdek je een binnenplaats vol relikwieën en de belangrijkste 11e-eeuwse 'grot' die je kunt betreden om rotstekeningen en een meditatieplek te bekijken, terwijl aan de rand een Hindoetempel en een indrukwekkend zwembad met fonteinen liggen, opgegraven in 1954.

mgAlgemeen

Ceremonies

Bali staat bekend om zijn heldere en rijk culturele ceremonies en elke bezoeker die meer dan een paar dagen op het eiland doorbrengt, zal zeker een of ander tempelfestival, kleurrijke processie of ritueel zien. Er zijn ook talloze religieuze festivals op het hele eiland om heilige dagen volgens de Balinese kalender te markeren, samen met familierituelen zoals geboortes, tandvijlceremonies, bruiloften en crematies.

De Balinezen zijn meestal bereid om respectvolle buitenlandse gasten toe te laten om getuige te zijn van hun ceremonies. Vraag het personeel naar een ceremonie die je kunt bezoeken.

mgAlgemeen

Koninklijke watertuin Tirta Gangga

De koninklijke watertuin Tirta Gangga is een favoriet toevluchtsoord in het regentschap Karangasem, in het oosten van Bali. Bij binnenkomst is het eerste wat je ziet een vijver waar rijen bewakers met knuppels keurig zijn opgesteld. Ook veelhoekige stapstenen waarmee bezoekers door de vijver kunnen 'toeren' zijn op volgorde geplaatst. Dit maakt het mogelijk om de oude en relatief grote gouden karpers van dichtbij te bekijken in de heldere en ondiepe vijvers. Achter de eerste vijver staat de centrale torenhoge fontein, opnieuw met standbeelden van beschermers aan de basis.

imgAlgemeen

Ulun Danu Beratan Tempel

De Ulun Danu Beratan Tempel is zowel een beroemde pittoreske bezienswaardigheid als een belangrijk tempelcomplex aan de westkant van het Beratan Meer in Bedugul, centraal Bali. Het hele Bedugul gebied is eigenlijk een favoriet koel weekend en vakantieverblijf voor de lokale bevolking en eilandbezoekers uit de zuidelijke en stedelijke gebieden, omdat het strategisch gelegen is en het noorden en zuiden van het eiland met elkaar verbindt. Ulun Danu Beratan, letterlijk 'de brontempel van het Beratanmeer', is zonder twijfel het meest iconische heiligdom van het eiland en deelt de schilderachtige kwaliteiten met de tempels aan zee van Uluwatu en Tanah Lot.

Algemeen

Watervallen

Bali draait niet alleen om prachtige stranden en cocktails bij zonsondergang (hoewel we daar dol op zijn). Op dit paradijselijke eiland vind je ook prachtige watervallen. En gelukkig voor ons, avontuurlijke zielen, heeft Bali meer dan 14 van deze verborgen schatten, waarvan vele buiten de gebaande paden liggen en niet bekend zijn bij toeristen. Vooral in het noorden van Bali vind je de meest indrukwekkende watervallen.

Beroemd en erg toeristisch is de Git Git waterval, maar je chauffeur kent ook veel andere (verborgen) watervallen.

Vakantiehuizen op Bali