ZOEKSITE DOOR TE TYPEN (ESC OM TE SLUITEN)

Overslaan naar inhoud

Reistips

Nuttige informatie

Tips voor op vakantie

Dingen die je moet weten voordat je naar Bali gaat

Als de transfer naar de villa door ons is geregeld, staat de chauffeur in de aankomsthal van het vliegveld te wachten met een bordje met jouw naam (of namen) en de naam van de villa erop. De transfer van het vliegveld naar het oosten en noorden van Bali duurt ongeveer 2 ½ - 3 uur, afhankelijk van het verkeer. Als je in een van onze villa's in het zuiden verblijft (Kuta, Seminyak, Legian of Jimbaran) duurt de reistijd van/naar het vliegveld tussen de 20 en 40 minuten.

Als je wordt opgehaald bij een hotel of resort, ontmoet de chauffeur je bij de ingang of lobby. Als je de chauffeur niet ziet, ga dan naar de informatiebalie of receptie. De mensen bij de informatiebalie of receptie kunnen de chauffeur voor je bellen.

Je retourtransfer kan gemakkelijk geregeld worden via het personeel tijdens je verblijf.

Het weer op Bali is meestal heerlijk tussen de 28 en 32 graden Celsius. Bijna elke dag is zonnig en warm. Het meestal warme weer aan de kust wordt aangenaam getemperd door een heerlijk verkoelende zeebries. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms tot wel 95 procent in het regenseizoen. Het regenseizoen duurt ongeveer van januari tot april.

Noord-Bali is het droogste deel van het eiland en zelfs in het regenseizoen valt de meeste regen langs de kust. Hierdoor zijn voor een goed verblijf op Bali in principe alle maanden van het jaar geschikt.

  • Nat seizoen: Januari-april;
  • Droog seizoen: Mei-december;

Het is niet veilig om kraanwater te drinken op Bali. Het kan schadelijke bacteriën en chemicaliën bevatten, die ziektes kunnen veroorzaken zoals diarree, overgeven en buikpijn.

Het is belangrijk om tijdens je verblijf op Bali water uit flessen of gefilterd water te drinken, zelfs om je tanden te poetsen. Vermijd ijsblokjes gemaakt met kraanwater en wees voorzichtig met het eten van fruit en groenten die gewassen zijn in kraanwater.

De meeste restaurants op Bali gebruiken water in flessen om te koken, maar het is altijd een goed idee om dit voor de zekerheid even na te vragen bij het restaurantpersoneel.

Als je tijdens je verblijf op Bali maagklachten krijgt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Hier volgen enkele tips om gezond te blijven tijdens je reis op Bali:

  • Drink alleen flessenwater of gefilterd water.
  • Vermijd ijsblokjes gemaakt met kraanwater.
  • Wees voorzichtig met het eten van fruit en groenten die gewassen zijn in kraanwater.
  • Was je handen grondig met water en zeep voor het eten en na toiletgebruik.
  • Vermijd het eten van straatvoedsel van verkopers die niet op de juiste manier met voedsel omgaan.
  • Wees voorzichtig met het drinken van alcohol, want het kan je uitdrogen en vatbaarder maken voor ziektes.
  • Gebruik zonnebrandcrème en insectenspray om jezelf te beschermen tegen de zon en muggen.

Als je gezondheidsproblemen hebt, bespreek dit dan met je arts voordat je naar Bali reist.

De beste manier om Bali te verkennen is met eigen vervoer, of je nu zelf rijdt, een chauffeur huurt, een brommer neemt of op de fiets zit. Dit geeft je de flexibiliteit om op ontdekkingstocht te gaan en stelt je in staat om veel plekken te bereiken die anders onbereikbaar zijn.

Het openbaar vervoer is goedkoop, maar kan tot lange reizen leiden als je je niet aan een hoofdroute houdt. Bovendien zijn sommige plaatsen gewoon onmogelijk te bereiken.

Voor sightseeingtours kun je ook gebruikmaken van onze privéchauffeur. De meeste van onze gasten doen dat. Arrangementen kunnen worden gemaakt via ons villa personeel of via onze helpdesk (zelfs op korte termijn). De chauffeur spreekt zeer goed Engels en is ook een goede gids, hij kent de mooiste plekjes en hot-spots om te bezoeken op Bali! Er is ook de mogelijkheid om motoren te huren voor RP 60,000 - RP 80,000 per dag, inclusief verzekering.

Lokale Indonesische gerechten zoals nasi campur en nasi/mie goreng kosten een stuk minder, rond de IDR 30.000, een maaltijd in een middenklasse restaurant kost tussen de IDR 100.000-250.000 en goede restaurants kosten ergens tussen de IDR 500.000 en 1.000.000+.

De koks in de villa kunnen ook heerlijke maaltijden voor je bereiden. Je hebt een ruime keuze uit lokale gerechten of zelfs westers eten.

De lokale munteenheid is de Indonesische Rupiah (IDR of Rupiah). Als je op Bali buitenlandse biljetten wilt wisselen, moeten deze schoon, nieuw en fris zijn. Indonesische banken en geldwisselaars accepteren geen oude of beschadigde biljetten. Je kunt ook Rupiahs opnemen met je creditcard of pinpas bij geldautomaten in de stad. Het is aan te raden om je bank of creditcardmaatschappij voor vertrek te laten weten dat je Indonesië gaat bezoeken, omdat het niet ongebruikelijk is dat de bank de kaart blokkeert als ze vermoedt dat deze verduisterd is. Bali is een contant land en verkopers worden het liefst contant betaald. De meeste restaurants en grotere winkels accepteren echter wel creditcards.

Bekijk hier de meest actuele wisselkoers. Er zijn overal geldautomaten die Cirrus en Plus accepteren. Azië is dol op Visa en Master Card, dus bijna alle winkels en geldautomaten accepteren deze kaarten, maar er zijn maar weinig restaurants en winkels die American Express accepteren.

Op Bali zijn genoeg eerstehulpposten, dokters, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval je iets tegenkomt. Vraag het de villa manager of het personeel, zij weten het het beste en kunnen je helpen met elk probleem.

Op Bali en in Indonesië kun je uitgaan van het 2-pins stopcontact en de stekker (type C) zoals die in grotere delen van Europa worden gebruikt. De meeste villa's hebben adapters beschikbaar, maar voor de zekerheid kun je beter je eigen adapter meenemen of een nieuwe kopen op Bali (erg goedkoop).

Adapter nodig:
Als je uit Australië, Japan, de Verenigde Staten, Maleisië, Groot-Brittannië, Canada, Singapore en sommige Afrikaanse landen komt, heb je waarschijnlijk gewoon een verloopstekker nodig, anders passen de stekkers van je elektrische apparaten niet in de "Bali Socket", hoewel het voltage wel goed zou moeten zijn.

Leer veelgebruikte zinnen in de plaatselijke taal

Een eenvoudig "dank je wel" of "hoe gaat het" in de plaatselijke taal is al heel wat.

Vergeet geen extra batterijen voor je camera mee te nemen

Je wilt de perfecte foto niet missen. Neem dus ten minste één of twee extra batterijen voor je camera mee. Gewoon voor de zekerheid.

Maak een lijst

Maak ongeveer een week voor elke reis een lijst met dingen die je niet wilt vergeten. Ik heb geleerd dat als ik aan iets denk dat ik niet wil vergeten, ik het meteen opschrijf. .

Sluit altijd een annuleringsverzekering af!

Natuurlijk gebeurt er niets, maar je weet maar nooit. Sluit dus voor de zekerheid een annuleringsverzekering af.

Maak fotokopieën van belangrijke reisdocumenten

Maak voor je reis fotokopieën en/of foto's van je documenten (voor- en achterkant) om mee te nemen of bij iemand thuis achter te laten om naar je te e-mailen in geval van nood. Of, nog beter, maak een foto met je smartphone! Het is slim om ook een kopie te maken van recepten voor brillen en medicijnen.

Heb ik een visum nodig?

In samenhang met de herziening van het visumbeleid heeft de president van de Republiek Indonesië op 09 juni 2015 een herzien decreet nr. 69, op 09 juni 2015, de volgende landen hebben geen visum nodig om Indonesië binnen te komen voor een kort bezoek van maximaal 30 (dertig) dagen en kan niet worden verlengd. Lees meer: http: //www.topbali.com/indonesia-free-visa-entry/

Is je paspoort Bali proof?

Om Indonesië (Bali) binnen te komen moet je paspoort minstens zes maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst Indonesië.

Neem je favoriete zonnebrandcrème mee

Vergeet niet dat je op Bali vlak bij de evenaar bent, heel dicht bij de zon. Daarom moet je zonnebrandcrème niet minder dan SPF 30 bevatten. Zonnebrandcrème op Bali is meestal duurder, dus je kunt het beter van thuis meenemen.

Vraag het de lokale bevolking

We vragen de lokale bevolking altijd om ons de beste lokale restaurants te wijzen, geweldige plekken om naar de zonsondergang te kijken, de beste koffietentjes enz. Je zult verrast zijn en op plekken komen die je zelf nooit zou hebben uitgezocht.

Activeer je betaalpas voor internationaal gebruik

Bij de meeste banken en grote financiële instellingen kun je je pinpas ook in het buitenland gebruiken. Maar vergeet niet om dit te activeren voordat je naar Bali reist.

De juiste kleren inpakken

Waar je verblijft heeft 99% van de tijd airconditioning of een ventilator, maar buiten is het heet en vochtig. Slippers of comfortabele wandelsandalen zijn een must met lichte kleding zoals t-shirts en korte broeken om je koel te houden en een lichte trui 's avonds als je op de motor zit. Als je tempels binnengaat, wees dan respectvol, houd je schouders bedekt en draag een sarong (voor mannen en vrouwen) - meestal krijg je sarongs als je een tempel bezoekt.

Vakantiehuizen op Bali