Algemene kookles
Leer traditionele gerechten bereiden.

Bali is een populaire bestemming voor fijnproevers die meer willen leren over de traditionele Balinese keuken. Er zijn veel kooklessen op het eiland, waar je traditionele gerechten zoals nasi goreng (gebakken rijst), sate lilit (gehakt of vleesspiesjes) en babi guling (speenvarken) kunt leren bereiden.

Natuurlijk kun je de kok van de luxe privévilla waar je op dat moment verblijft vragen om je wegwijs te maken in de Balinese en Indonesische keuken. Er zijn ook veel lokale kookscholen. Het beste is om 's ochtends vroeg naar de lokale markt te gaan om je eigen ingrediënten te kopen.

Als je toch een van de populaire kookcursussen op Bali wilt boeken, dan hebben we er hier een aantal op een rijtje gezet.

Enkele populaire kooklessen op Bali zijn:

  • Bali Asli: Deze kookschool ligt in het traditionele dorp Pejeng en biedt lessen in de traditionele Balinese keuken. Je leert er verschillende gerechten te bereiden met lokale ingrediënten en traditionele kooktechnieken.
  • Saté Bali kookles: Deze kookles vindt plaats in het hart van Ubud en biedt een praktische ervaring waarbij je leert hoe je traditionele Balinese saté (spiesjes) maakt.
  • Casa Luna kookschool: Deze kookschool ligt in Ubud en biedt verschillende lessen aan, waaronder traditionele Balinese kooklessen.
  • Bali Boeddha kookles: Deze kookschool ligt in Canggu en biedt lessen die zich richten op de Balinese en Indonesische keuken, met vegetarische en veganistische opties.
  • Kookles Bali: Deze kookschool ligt in Seminyak en biedt verschillende lessen aan, waaronder traditionele Balinese kooklessen.
  • Kookles bij MejaSatu: Een van de beste kooklessen in het noorden van Bali. Hier leer je alles over de Balinese keuken in een prettige en ontspannen omgeving.
  • Maak je favoriete Balinese gerecht samen met het personeel van je villa.

Veel van deze lessen omvatten een bezoek aan lokale markten om meer te leren over de ingrediënten die worden gebruikt in de traditionele Balinese keuken en een kans om te communiceren met lokale chef-koks en koks. Deze lessen duren meestal een paar uur en na afloop krijg je een heerlijke maaltijd.